Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Η Γη από το διάστημα σε βίντεο 360 μοιρών


Φιοντόρ-Θεόδωρος  Γιουρτσίχιν -Γραμματικόπουλος

Στις 17 Αυγούστου 2017 ο ποντιακής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης, Φιοντόρ Γιουρτσίχιν (Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος), πραγματοποίησε έναν εξάωρης διάρκειας διαστημικό «περίπατο» εκτός του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), όπου βρίσκεται από τον Απρίλιο. Το τηλεοπτικό κανάλι της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA TV) μετέδωσε ζωντανά τον εξάωρο διαστημικό περίπατο. 
Ο Γιουρτσίχιν συνοδευόταν από ένα νεότερο Ρώσο κοσμοναύτη, τον μηχανικό Σεργκέι Ριαζάνσκι. Το «ντουέτο», μεταξύ άλλων, πραγματοποίησε χειροκίνητη εκτόξευση πέντε νανοδορυφόρων. Ο ένας μικροσκοπικός δορυφόρος ήταν κλεισμένος σε ένα περίβλημα και έχει εκτυπωθεί τρισδιάστατα και στόχος είναι να μελετηθούν οι επιπτώσεις του διαστήματος στα υλικά που έχουν παραχθεί από τρισδιάστατο εκτυπωτή.
Στον ίδιο περίπατο ο Σεργκέι Ριαζάνσκι και  Φιόντορ Γιουρτσίχιν αιχμαλώτισαν την απίστευτη θέα της Γης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Το ρωσικό πρακτορείο RT δημοσίευσε το πρώτο βίντεο 360 μοιρών που τραβήχτηκε από άνθρωπο στο διάστημα. Με τα χειριστήρια στο επάνω μέρος της οθόνης μπορούμε να επιλέξουμε την γωνία θέασης.




Πηγές: http://eu.greekreporter.gr
                                                                                                                http://www.mixanitouxronou.gr
                                                                                                                https://www.youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου