Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ο e-δήμος

Μπορεί να είναι γνωστό το πρόγραμμα "Λεωφορείο χωρίς οδηγό", στην πραγματικότητα όμως πολλές τεχνολογικές καινοτομίες πραγματοποιούνται στο δήμο Τρικάλων. Η τελευταία είναι το e-ΚΕΠ (Αυτοματοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη). Τα ειδικά αυτά μηχανήματα τύπου ΑΤΜ παρέχουν όλο το 24ωρο τη δυνατότητα στους πολίτες να ζητούν και να εκτυπώνουν δημοτική ενημερότητα, πιστοποιητικά δημοτολογίου και άλλα σχετικά έγγραφα, άμεσα, με εύκολο και απλό τρόπο.
Η πιστοποίηση του πολίτη θα πραγματοποιείται με τη χρήση Κάρτας Δημότη. Στόχος είναι να ενεργοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα πιο πολύπλοκες ηλεκτρονικές διαδικασίες, οι οποίες θα επιτρέπουν στους πολίτες, και τη λήψη και την κατάθεση δικαιολογητικών που χρειάζεται να γνωστοποιηθούν στον Δήμο. Οι αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά θα κοινοποιούνται απευθείας μέσω του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου στην κατάλληλη Διεύθυνση του Δήμου. Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να εκτυπώσει μέσω του e-ΚΕΠ την απάντηση της αντίστοιχης Υπηρεσίας στο αίτημά του.
Άλλη υπηρεσία είναι το Mobile Check App μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, όπου η κύρια λειτουργία είναι η δυνατότητα καταχώρησης και παρακολούθησης της πορείας των αιτημάτων πολιτών. συνδεόμενη με την ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών. Η ίδια υπηρεσία λειτουργεί και ως τουριστικός οδηγός παρέχοντας διάφορες υπηρεσίες.
Υπάρχουν όμως και άλλες εφαρμογές όπως: 
Σύστημα Έξυπνου Φωτισμού
Σύστημα Έξυπνης Στάθμευσης
Σύστημα παρακολούθησης περιβαλλοντικών συνθηκών
Κέντρο διαχείρισης της «έξυπνης πόλης» με υπηρεσίες όπως: 
Σύστημα παρακολούθησης λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών, σύστημα αποτύπωσης κίνησης των δημοτικών οχημάτων, οθόνη παρακολούθησης λειτουργίας κόμβων ασυρμάτου δικτύου παροχής δωρεάν internet, σύστημα παρακολούθησης και ρύθμισης ηλεκτροβανών δικτύου ύδρευσης – ΔΕΥΑΤ, καταγραφή και παρακολούθηση πορείας επίλυσης αιτημάτων πολιτών, ανάρτηση ανοιχτών δεδομένων του Δήμου Τρικκαίων
Σύστημα παρακολούθησης λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών της πόλης 

Πηγή: https://trikalacity.gr/smart-trikala/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου